Driver H&M med slavedrift?

Posted by Admin On 0 kommentarer
Etter å ha sett den svenske tv-kanalen TV4 sitt program Kalle Fakta i kveld, kan man undres om ikke Hennes & Mauritz driver med slavedrift i storstilt skala. En reportasje fra en av selskapets fabrikker i Kambodsja, viser at de ansatte jobber for 3 kroner timen, og det kreves rundt det tredobbelte for å kunne leve et anstendig liv i landet. Arbeiderne svimer av på jobb fordi de må jobbe opptil 70 timer per uke, eller være nødt til å låne penger for å kune kjøpe mat til seg selv og familien sin!

H&M har butikker i over 40 land, drives av konsernsjef Karl-Johan Persson og delte ut utbytte på 15 milliarder svenske kroner til sine aksjonærer i fjor, hvorpå 5 milliarder gikk til familien Persson som eier selskapet. Men de betaler altså ikke lønninger til de som produserer klesplaggene, slik at de har muligheter til å brødfø sine familier. Hennes & Mauritz har sikkert mange gode unnskyldninger til hvorfor det er vanskelig å øke lønningene i de landene hvor klærne produseres, men frem til de kan vise til noe annet enn det som er tilfellet i dag, ber vi bak Nødhjelp.com dere om å ikke handle fra H&M inntill videre.

Verden er gjerne ikke svart eller hvit på den ene elle andre måten, men med en slik fortjeneste som det H&M har på det vi kan kalle for moderne slavedrift, kan man jo nesten oppfordre til boikott, og heller handle klær i andre butikker til selskapet tar til fornuften.