SOS Barnebyer

Posted by Admin On 0 kommentarer
SOS Barnebyer er en humanitær organisasjon som jobber for at barn skal kunne ha et trygt hjem. Organisasjonen tilbyr barn som har behov for hjelp tilbud til både utdanning, helse og et trygt oppvekstmiljø i en av de mer enn 500 SOS barnebyene rundt om i verden. 

SOS Barnebyer ble stiftet av østerikeren Hermann Gmeiner i 1949 etter den andre verdenskrig, da han startet den første barnebyen i Østerike for barn uten egne familier som følge av krigen.

SOS Barnebyer jobber med nødhjelp og utviklingshjelp for barn, og kjernen i virksomheten er at alle barn har behov for en familie.
Noen av arbeidsområdene til SOS Barnebyer inkluderer:
  • Hjelpe foreldreløse barn til å få en familie og et trygt hjem.
  • Hjelper barn til å få et godt tilbud til helse og utdanning.
  • Samarbeider med lokale myndigheter i forbindelse med nødhjelp.
  • Beskytte barn mot vold, misbruk og utnytting
  • Beskytte barn i krig- og katastrofesituasjoner.
  • Globalt og lokalt samarbeid for barns rettigheter til en familie.

Du kan gi ditt bidrag til SOS Barnebyer, ved å sende en sms med HÅP til 2090 (koster 200 kr).

Det går ann å bli en SOS-fadder og på den måten bidra med å gi de som trenger det et sted å bo, en familie, et hjem. Hele 85 % av pengene som kommer inn går til formålet de er tenkt til å benyttes til. Du kan velge å bli fadder for et barn, en barneby eller som katastrofe-fadder som nå jobber med sultkatastrofen på Afrikas Horn. 


Å bli fadder hos SOS Barnebyer koster 250 kroner per måned, og du får også skattefradrag hvis du bidrar med 500 kroner eller mer i året. Du kan også være med å hjelpe, nøl ikke med å bidra, støtt SOS Barnebyer i dag! Vær med å hjelpe, gi nødhjelp!